آشنایی با رشته داروسازی


آشنایی با رشته دارو سازی
رشته داروسازی یکی از پر طرفدار ترین رشته های علوم پزشکی وزارت بهداشت محسوب می شوند و هر ساله دانشجویان زیادی علاقه مند هستند که وارد این رشته بشوند.رشته دارو سازی همان طور که از نام آن مشخص است نقش مهمی در رابطه با تولید و ساخت دارو ها و بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و همچنین میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران های بیماری زا ایفا می کند.
هدف رشته دارو سازی
هدف رشته دارو سازی فقط تربیت داروساز نمیباشد. چرا که داروسازی تنها یکی از تخصصهای فارغالتحصیل رشته دارو سازی است.
در علم پزشکی برای درمان یک بیماری، روشهای مختلفی وجود دارد که شامل دارو درمانی، جراحی و روان درمانی و … است. که در بین این روش ها دارو درمانی به عنوان متداولترین شیوه در تمام جهان استفاده می شود .
کار فارغ التحصیلان رشته دارو سازی
فارغ تحصیلان رشته داروسازی، در زمینه تولید دارو و برسی عملکرد دارو در بدن بیماران فعالیت می کنند. همچنین یک داروساز در صورت ناموفق بودن رژیم دارو درمانی باید علل عدم موفقیت را بررسی کند.
به عبارت دیگر رشته داروسازی به شناخت ماده مؤثر، فرموله کردن این ماده (تبدیل ماده مؤثر به فرمی که قابل مصرف برای بیمار باشد مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روشهای تزریقی) و بررسی اثرات دارو بر بدن بیمار میپردازد.
اهمیت رشته دارو سازی
شاید جالب باشد که بدانید حدود 30 تا 50 درصد علت ناموفق شیوه مداوای یک بیمار، به دارو مربوط میشود؛ یعنی کیفیت دارو، انتخاب نوعدارو و نحوه استفاده از دارو (این که بیمار دارو را با چه مواد غذایی یا داروهای دیگر استفاده کرده است) میتواند اثر دارو را تضعیف کند. و این وظیفه یک داروساز است که علت را تشخیص دهد و در این زمینه پزشک معالج را راهنمایی کند.
بازار کار رشته دارو سازی
بازار کار رشته داروسازی شامل موارد زیر می باشد.
دارو خانه ها
صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو)
کارخانههای آرایشی ـ بهداشتی
فعالیت در کارهای اجرایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
فعالیتهای تحقیقاتی در حوزه دارو سازی
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
دیدگاهتان را بنویسید