آشنایی با رشته روانشناسی


رشته روانشناسی چیست؟
روانشناسی یکی از رشته های گروه علوم انسانی است، که کلـیه فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی بدون توجه به نوع مدرک تحصیلی شان می توانند در آزمون ورودی کارشناسی ارشد روان شناسی شرکت نمایند.
مجموعه روان شناسی ویژگی های خاصی دارد که آن را به نحوی از سایر رشته ها متمایز می سازد. از جمله اینکه این رشته جذابیت خاصی دارد چرا که به عنوان یک علم کاربردی در خدمت زندگی بهتر قرار دارد.روان شناسی درباره شما، دیگران، رفتارها، عملکرد ذهن و آنچه که به آسانی قابل مطالعه نیست سخن می گوید .
گرچه با وجود جذابیت این رشته در عین حال باید توجه داشت که دستیابی به این موارد کار چندان آسانی نیست.از طرفی تعلق این رشته به دو مجموعه ی کلی علوم انسانی و علوم پایه از دیگر ویژگی های منحصر به فرد آن است . از آنجائی که رشته روانشناسی از سویی به مطالعه سخت افزار (دستگاه عصبی و غدد) و از سویی دیگر با مطالعه نرم افزار ( رفتار , واکنش , عملکرد , تفکر و …) در ارتباط است عده ای آن را متعلق به مجموعه انسانی و عده ای به مجموعه ی علوم پایه و پزشکی می دانند، همانطور که آزمون این رشته نیز، هم توسط وزارت علوم و هم توسط وزارت بهداشت برگزار می گردد.
گرایش های کارشناسی ارشد مجموعه روانشناسی:
1- روانشناسی
2- روانشناسی بالینی (شامل گرایش های روانشناسی بالینی و خانواده)
3- سنجش و اندازه گیری (روانسنجی)
4- روانشناسی صنعتی و سازمانی
5- روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
6- روانشناسی اسلامی (دارای گرایش روانشناسی مثبت گرا)
7- روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
8- روانشناسی تربیتی
موقعیت شغلی کارشناسی ارشد مجموعه روانشناسی:
گرایش عمومی و بالینی
با توجه به اینکه ایران جزء کشورهای در حال توسعه میباشد، لذا آینده شغلی این رشته روشن میباشد، فارغالتحصیلان گرایشهای عمومی و بالینی معمولاً جذب بیمارستانهای عمومی و خصوصی، مراکز بازپروری، مدارس و مراکز آموزشی میشوند.
گرایش روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
فارغالتحصیلان گرایش روانشناسی بالینی کودک و نوجوان نیز علاوه بر فعالیت در برخی از مراکز فوق میتوانند در مهد کودکها و مدارس پیش دبستانی مشغول به کار شوند.
گرایش روانشناسی صنعتی و سازمانی
فارغالتحصیلان روانشناسی صنعتی و سازمانی معمولاً در کارخانههای بزرگ دولتی و خصوصی، ادارات دولتی و خصوصی جذب بازار کار میشوند.
گرایش روانشناسی کودکان
فارغالتحصیلان روانشناسی کودکان استثنایی معمولاً در مراکز اصلاح تربیت و بازپروری کودکان، مراکز نگهداری بیماران روانی و عقبافتاده ذهنی مشغول به فعالیت میشوند .
گرایش روانسنجی
فارغالتحصیلان گرایش روانسنجی به عنوان کارشناس در ارگانهای دولتی و غیر دولتی مانند اداره راهنمای و رانندگی، نیروی انتظامی، مراکز نظرسنجی و غیره مشغول به کار میشوند. هر چند نوع گرایش در اکثر مراکز به طور دقیق متناسب با نوع کار نمیباشد و بعضاً فقط خود مدرک فوقلیسانس برای مدیران سازمانها مهم میباشد.
محیط های کاری در رشته روانشناسی
روانشناسی عمومی
ـ فارغالتحصیلان روانشناسی عمومی میتوانند در مؤسسات آموزشی، ندامتگاه، بیمارستانهای روانی و مراکزی از این قبیل فعالیت کنند.
روانشناسی بالینی
ـ فارغالتحصیلان روانشناسی بالینی میتوانند در مراکزی از قبیل بیمارستانهای عمومی، مراکر نگهداری بیماران جسمی و روانی و مراکز آموزشی مشغول به فعالیت شوند.
روانشناسی صنعتی و سازمانی
ـ مطالعه بر روی ساعات کار و استراحت کارکنان، عوامل تأثیرگذار مربوط به محیط کار، مثل تأثیر نور و صدا و رنگ بر روی بازدهی کار و کارکنان از جمله فعالیتهایی میباشد که فارغالتحصیلان روانشناسی صنعتی و سازمانی میتوانند انجام دهند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
دیدگاهتان را بنویسید