آشنایی با رشته فناوری تصویر برداری


آشنایی با رشته فناوری تصویر برداری پزشکی :
رشته فناوری تصویر برداری پزشکی یکی از رشته های علوم پزشکی به شمار می رود که امروزه بسیاری از افراد برای ادامه تحصیل این رشته را انتخاب می کنند.
این رشته با به کارگیری انواع روش ها، تکنیک ها و پروتكل های تصویربرداری پیشرفته و به روز، به منظور بهبود و ارتقای خدمات تشخیصی در بیماریهای انسان ایجاد شده است.
اگر شما می خواید در حوزه تصویر برداری پزشکی فعالیت کنید این رشته بهترین رشته ای می باشد که شما می توانید در آن به تحصیل بپردازید.و پیشنهاد می کنم برای آشنایی کامل با این رشته حتما این مقاله تا آخر بخوانید.
رشته فناوری تصویر برداری پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می شود و بسیاری از دانشجویانی که دوران کارشناسی را گذرانده اند می توانند در این رشته مشغول به تحصیل شوند. افرادی که در رشته کارشناسی فناوری تصویر برداری پزشکی مشغول به تحصیل می شوند، می توانند در شناخت بسیاری از بیماری ها موفق شوند، چرا که با تصویربرداری بدن افراد را به خوبی مورد بررسی قرار می دهد و بیماری که افراد به آن دچار شده اند را به خوبی تشخیص می دهند.
درآمد و بازار کار رشته فناوری تصویر برداری پزشکی :
بدون شک تمامی رشته های پزشکی و گرایش های متنوع آن بازار کار بسیار عالی و بی نظیری دارند، به همین دلیل شما هم اگر در این رشته مشغول به تحصیل شوید مطمئن باشید که می توانید کار خوبی داشته باشید. از آنجایی که در رشته فناوری تصویر برداری پزشکی مهمترین اقدام و دانش تصویربرداری می باشد شما می توانید در بخش های درمانی مانند ام آر آی مشغول به کار شوید و همچنین دانشگاه هایی که این رشته را در مقطع کارشناسی ارشد قبول می کنند هم از جمله بهترین بازار کارهایی می باشد که شما می توانید در این دانشگاه ها به دانشجویانی که وارد رشته فناوری تصویر برداری پزشکی می شوند تدریس نمایید.
به طور کلی باید بدانید اگر شما بخواهید در دانشگاه ها تدریس نمایید باید حقوق و مزیت هایی را که دیگران دریافت می کنند را دریافت نمایید، ولی اگر در بخش های خصوصی مشغول به کار شوید بدون شک درآمد بیشتری خواهید داشت، به عنوان مثال شما اگر خودتان بتوانید آزمایشگاه ام آر آی تاسیس کنید و بیماران را ویزیت نمایید بدون شک درآمد بسیار بیشتری خواهید داشت.
فعالیت فارغ تحصیلان رشته فناوری تصویر برداری در بازار کار:
فعالیت پژوهشي :
– طراحی و اجرای پروژه های تحقیقاتی در زمینه ها و جنبه های مختلف تصویربرداری MRI
فعالیت خدماتی:
– انجام تکنیک های مختلف فناوری تصویربرداری پزشکی (MRI) اعم از عمومی و اختصاصی زیر نظر متخصصین مربوطه
– انتخاب و اجرای بهترین پروتکل ها و سکانس های پالسی متناسب با ناحیه آناتومیک مورد بررسی و اجرای ان ها
– شناسایی اشکالات تکنیکی، آرتیفکت ها و آشنایی با نحوه رفع و تقلیل آن ها
– توانایی تجزیه و تحلیل و بکارگیری پروتکل های جدید ارائه شده توسط شرکت های سازنده
فعالیت آموزشی:
-کمک در امر آموزش دورس عملی و نظری رشته فناوری تصویربرداری پزشکی (MRI) در مراکز آموزشی و درمانی و ایجاد زمینه ارتقای سطح علمی کارکنان و کاربران مراکز آموزشی و درمانی
گرایش های رشته فناوری تصویر برداری پزشکی :
رشته فناوری تصویر برداری پزشکی از جمله رشته های پزشکی به شمار می رود که در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان می توانند برای ادامه تحصیل این رشته را انتخاب کنند. یکی از نکاتی که در مورد انتخاب رشته تصویربرداری پزشکی وجود دارد و شما باید از آن اطلاع داشته باشید این است که، رشته های کارشناسی شما باید با این رشته هماهنگی های لازم را داشته باشد.
از جمله مهمترین رشته های کارشناسی پزشکی که می توانند رشته تصویربرداری پزشکی را انتخاب کنند عبارت اند از رشته های، تکنولوژی پرتودرمانی، پرتوشناسی، پرتودرمانی، مهندسی هسته ای، پزشکی هسته ای، بیوالکتریک و … که هر یک از این رشته ها در دوران کارشناسی تدریس می شوند و در صورتی که شما مدرک این رشته ها را برای کارشناسی داشته باشید، می توانید در دوران کارشناسی ارشد هم رشته فناوری تصویر برداری پزشکی را انتخاب کنید.
خصوصیات شخصیتی افراد در رشته فناوری تصویر برداری پزشکی :
هر یک از انواع رشته های پزشکی که مورد مطالعه قرار می گیرد و تدریس می شود، ویژگی های خاصی دارد و به همین دلیل شما هم اگر بخواهید آن رشته ها را انتخاب کنید باید با ویژگی های آن رشته آشنایی داشته باشید تا به خوبی بدانید با روحیه شما سازگاری دارد و سپس آن را انتخاب کنید.از آنجا که این رشته بیشتر به عنوان مهندسی پزشکی شناخته می شود شما باید به خوبی در مورد برق و سیستم های تجهیزاتی بیمارستانی آشنایی داشته باشید تا بتوانید این رشته را مطالعه کنید. رشته فناوری تصویر برداری پزشکی به عنوان یکی از رشته های مهندسی پزشکی شناخته می شود که شما باید به خوبی با ویژگی های آن آشنایی داشته باشید.
محیط های کاری فارغ التحصیلان رشته فناوری تصویر برداری پزشکی :
افرادی که فارغ التحصیل رشته فناوری تصویر برداری پزشکی می باشند می توانند دربیمارستان ها ،مراکز درمانی ، محیط های پژوهشی، محیط های آموزشی و … مشغول به کار شوند. در واقع شما می توانید بعد از اینکه در این رشته فارغ التحصیل شدید و مدرک خود را دریافت نمودید در محیط های آموزشی مشغول به کار شوید و به دانشجویان دیگری که می خواهند این رشته را مورد مطالعه قرار دهند تدریس کنید، همچنین اگر شما مایل باشید و سرمایه کافی داشته باشید می توانید مرکز تصویربرداری پزشکی که متعلق به خودتان است را تاسیس کندی و درآمد بسیار خوبی به دست آورید شما برای اینکه در بخش های خصوصی هم مشغول به کار شوید نیاز به ارائه مدرک کارشناسی ارشد رشته فناوری تصویر برداری پزشکی خواهید داشت.
به طور کلی محیط های کاری رشته فناوری تصویربرداری به شرح زیر می باشد :
مراکز تحقیقاتی، شرکت های دانش بنیان
حوزه معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی
حوزه سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی
دانشگاههای علوم پزشکی
بخش های تصویربرداری، پزشکی هسته ای و پرتودرمانی
مراکز پزشکی و صنعتی کار با اشعه
حوزه مدیریت کنترل کیفی و تضمین کیفیت تجهیزات پزشکی
حوزه طراحی، تولید و نگهداری و نصب تجهیزات پزشکی
مقاطع تحصیلی رشته فناوری تصویر برداری پزشکی :
شما برای اینکه در رشته فناوری تصویر برداری پزشکی مشغول به تحصیل شوید باید برخی از دروس را مورد مطالعه قرار دهید تا بتوانید مدرک این رشته را دریافت نمایید. برخی از دروس مهمی که شما باید در این رشته آنها را مطالعه کنید عبارت می باشد از، بیولوژی سلولی، ریاضی عمومی، فیزیک پرتو شناسی و دستگاه های تصویربرداری، فیزیک هسته ای و اتمی، آناتومی، زبان، فیزیولوژی که هر یک از آنها دارا واحدهای متنوع می باشند و شما باید آنها را مورد مطالعه قرار دهید.
رشته های مورد پذیرش ارشد فناوری تصویر برداری پزشکی :
مدرك كارشناسی در رشته هاي فيزيك كليه گرايشها(، تكنولوژی پرتوشناسی، تكنولوژي پزشكيی هسته ای، تكنولوژی پرتودرمانی، مهندسی پزشكی (گرايش بيوالكتريك(، مهندسي هسته ای
شرایط تحصیلی رشته فناوری تصویر برداری پزشکی :
این رشته در مقطع کارشناسی ارشد در ایران پذیرش دارد.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در رشته های زیر برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری اقدام نمایند:
وزارت علوم: دکترای زیست شناسی (کلیه گرایش ها)،
وزارت بهداشت: دکترای رشته های انفورماتیک پزشکی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، سلامت در بلایا و فوریتها (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، سلامت و رفاه اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، اپیدمیولوژی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، مددکاری اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی به شرط داشتن کارشناسی مددکاری)، گفتار درمانی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد به شرط داشتن کارشناسی گفتار درمانی)
جایگاه و بازار کار رشته فناوری تصویر برداری پزشکی در ایران و جهان :
جایگاه و بازار کار رشته فناوری تصویر برداری پزشکی مانند بسیاری از رشته های دیگر پزشکی بسیار بالا و عالی می باشد. همه ما به خوبی می دانیم که بسیاری از افراد مشکلات و بیماری های زیادی دارند و برای اینکه بیماری های و مشکلات خود را درمان کنند به ام آر آی نیاز دارند، به همین دلیل در سراسر جهان باید افرادی فارغ التحصیل رشته فناوری تصویر برداری پزشکی باشند تا بتوانند این خدمات را به افراد نیز ارائه دهند. افرادی که در رشته تصویربرداری پزشکی مشغول به تحصیل می باشند، بدون شک بعد از دریافت مدرک خود به دنبال بهترین موقعیت شغلی برای خود می باشند، این دسته از افراد باید بدانند که جایگاه و بازار کار این رشته در سراسر جهان بسیار بالا می باشد و به همین دلیل هیچ فردی در این رشته بیکار نمی ماند.
بهترین دانشگاه های رشته فناوری تصویربرداری پزشکی در ایران و جهان :
بسیاری از رشته های پزشکی در سراسر دنیا به تدریس پرداخته می شوند و به همین دلیل شما باید بدانید رشته فناوری تصویر برداری پزشکی هم در بیشتر کشورهای دنیا وجود دارد و شما می توانید در این رشته ها مشغول به تحصیل شوید. دانشگاه های بسیار زیادی مانند دانشگاه تهران، همدان، شیراز، اصفهان، تبریز و … که به رشته های پزشکی اهمیت می دهد این رشته را تدریس می نمایند. شما می توانید این رشته را در بسیاری از دانشگاه هایی که در ایران هستند انتخاب کنید و مشغول به تحصیل شوید.
شرایط ادامه تحصیل رشته فناوری تصویربرداری پزشکی در خارج از کشور:
برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد فناوری تصویر برداری پزشکی ، دکترای فناوری تصویر برداری و پست داک فناوری تصویر برداری فرصتها و موقعیتهای بسیاری در کشورهای مختلف جهان فراهم هست که علاقمندان این رشته را به خود جذب می کند. بسیاری از این فرصتها، گرنت ها و بورسیه های بسیار چشمگیری به دانشجویان و فارغ التحصیلان اعطا میکنند که علاوه بر تامین بیشتر هزینه ها، دانشجویان میتوانند مقداری از درآمد خود را هم پس انداز نمایند. همچنین فرصتهای کاری مناسبی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد که در صورت مناسب بودن شرایط و تخصص درخواست کننده کان، این فارغ التحصیلان می توانند در این فرصتهای کاری که شامل دانشگاهها، مراکز پژوهشی، سازمانها و شرکتهای بزرگ جذب شوند. هیپوفیز در راستای گسترش خدمات علمی پژوهشی خود، لینکهای مرتبط برای جذب و ورود دانشجویان و فارغ التحصیلان به دوره های ارشد، دکترا،پست داک و کار در خارج ازکشور برای رشته فناوری تصویر برداری پزشکی تهیه کرده که در زیر در اختیار شما قرار داده می شود.
https://www.universitypositions.eu/jobs
ظرفیت و منابع کارشناسی ارشد فناوری تصویر برداری پزشکی
اگر شما هم قصد دارید در کنکور ارشد فناوری تصویر برداری پزشکی شرکت کنید پیشنهاد می کنم ابتدا از ظرفیت و منابع و دانشگاه هایی که در این رشته پذیرش دارند اطلاعات کافی بدست اورید .سایت هیپوفیز این اطلاعات را برای دانشجویان جمع آوری کرده و در بخش وبلاگ سایت قرار داده است .شما می توانید برای بدست آوردن این اطلاعات مقاله ظرفیت و منابع ارشدفناوری تصویر برداری پزشکی را مطالعه نمایید.
زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد فناوری تصویر برداری پزشکی
با توجه به شیوع ویروس کرونا احتمال تغییر زمان کنکور کارشناسی ارشد وجود دارد.برای اطلاع کامل از زمان برگزار ی آزمون بهتر است اخبار مرکز سنجش آموزش پزشکی را پیگیری کنید.
دفترچه سوالات آزمون کارشناسی ارشد فناوری تصویر برداری پزشکی
برای دانلود رایگان دفترچه سوالات آزمون ارشد فناوری تصویربرداری به همراه پاسخ نامه ها می توانید به صفحه ارشد فناوری تصویربرداری پزشکی در قسمت دفترچه های ارشد مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید