آشنایی با رشته ی علوم تغذیه


آشنایی با رشته ی علوم تغذیه:
رشته علوم تغذیه یکی از رشته های پرطرفدار گروه علوم تجربی می باشد که به ما آموزش میدهد که هر آنچه ما می آشامیم یا می خوریم بر نحوه فعالیت های جسمی و روانی ما تاثیر می گذار می باشد.
تغذیه نادرست یا سوء تغذیه باعث ایجاد انواع بیماری ها درانسان می شود. مانند چاقی، اختلال های روده و معده، فشار خون و موارد مشابه این بیماری ها. به طور کلی مصرف بیش از حد یا کمتر از حد مجاز هر ماده ای می تواند باعث ایجاد یک سری بیماری ها و نارسایی ها در بدن انسان شود.
هدف اصلی رشته علوم تغذیه آگاه کردن مردم از میزان دقیق مصرف مواد غذایی مختلف است.
مهارت های کارشناسان علوم تغذیه:
همانطور که یک پرستار باید به کار خدماتی علاقهمند باشد، کارشناس تغذیه نیز باید روحیه خدماتی داشته و صبر و حوصله لازم را برای صحبت با بیمار و راهنمایی او داشته باشد.
دانشجویانی که مایلند پس از فارغالتحصیلی دفتر مشاوره غذایی دایر کنند، باید دارای سه سال سابقه کار در بیمارستان باشند. همچنین داوطلبان علاقهمند به این رشته لازم است در دروس زیستشناسی و شیمی که پایه دروس دانشگاهی این رشته است توانمند باشند.
در رشته علوم تغذیه نیز افراد باید دارای روحیه خدماتی صبر و حوصله و شخصیت اجتماعی داشته باشند تا بتوانند با بیماران و راهنمایی کردن آنها خدمات لازم را ارائه دهند.
موقعیت شغلی رشته علوم تغذیه در ایران:
تا چند سال پیش فارغالتحصیلان رشته تغذیه حتی در بیمارستانها جایگاه مشخص و تعیینشدهای نداشتند اما در چند سال اخیر بخصوص از زمانی که به کارشناسان تغذیه اجازه مطب داده شده، این رشته در بیمارستانها هویت و جایگاه تازهای پیدا کرده است، اما متأسفانه هنوز در بین پزشکان نقش و اهمیت کارشناسان این علم روشن و واضح نشده است. در حالی که باید همکاری تنگاتنگی بین پزشکان و متخصصان تغذیه وجود داشته باشد و در واقع هرجا که یک پزشک متخصص غدد، قلب و عروق یا کلیه حضور دارد، باید در کنارش یک متخصص تغذیه نیز باشد. چون پزشک فقط لیست غذاها یا مواد غذایی که بیمار نباید بخورد را تعیین میکند اما کارشناس تغذیه میگوید که یک بیمار چگونه و چقدر باید بخورد تا هم مواد غذایی مورد نیاز به بدنش برسد و هم رژیم غذایی را حفظ کرده باشد.
کارشناسی ارشد رشته علوم تغذیه
رشته علوم تغذیه یکی از رشته های بسیار خوب و پرطرفدار وزارت بهداشت در مقطع کارشناسی ارشد است که با مواد غذایی، ارزش غذایی آنها و درمان های مبتنی بر تغذیه و رژیم های خاص غذایی سر و کار دارد.
گرایش های کارشناسی ارشد علوم تغذیه
مقطع کارشناسی ارشد علوم تغذیه به چهار زیر گرایش و تحت عنوان زیر گروه علوم تغذیه زیر نظر وزارت بهداشت در دانشگاهای مختلف ایران پذیرش دارد. این گرایش ها عبارتند از: تغذیه بالینی، علوم تغذیه، علوم تغذیه در بحران و حوادث غیرمترقبه، علوم بهداشتی در تغذیه. از بین این گرایش ها محبوب ترین گرایش همان گرایش علوم تغذیه است که به دلیل داشتن امکان تأسیس مرکز مشاوره بسیار مورد توجه است.
درآمد رشته علوم تغذیه در ایران
در مورد بازار کار رشته علوم تغذیه باید بدانید که این رشته در وزن نسبتا مناسبی قرار دارد افرادی که در این رشته فارغ التحصیل میشوند میتوانند در برخی تغذیه بیمارستانها ،کارخانجات تولید مواد غذایی، کلینیک های رژیم درمانی و همچنین با پزشکان غدد همکاری کنند. همچنین در جدیدترین طبقه بندی ردیف مشاغل، علوم تغذیه می تواند در مشاغل کارشناس آزمایشگاه غذا، دارو و بهداشتی و نیز کارشناس مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نیز به استخدام و فعالیت بپردازد. افرادی که در مقطع دکترا فارغ التحصیل شوند میتوانند به تدریس در این رشته نیز بپردازند.
دروس در مقطع کارشناسی ارشد
علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد 32 واحد درسی دارد که 20 واحد آن تخصصی اجباری و شش واحد آن تخصصی اختیاری و 6 واحد پایان نامه است.
برای مشاهده کامل دروس کارشناسی ارشد علوم تغذیه می توانید به سایت دانشگاه علوم پزشکی مراجعه نمایید.
اگر قصد دارید دفترچه سوالات علوم تغذیه را دانلود کنید می توانید به صفحه دانلود رایگان دفترچه سوالات کنکور ارشدپزشکی مراجعه نمایید.
شرایط ادامه تحصیل رشته علوم تغذیه در خارج از کشور
برای ورود به کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دکترای علوم تغذیه و پست داک علوم تغذیه فرصت ها و موقعیت های بسیاری در کشورهای مختلف جهان فراهم هست که علاقمندان این رشته را به خود جذب می کند.
بسیاری از این فرصت ها، گرنت ها و بورسیه های بسیار چشمگیری به دانشجویان و فارغ التحصیلان اعطا می کنند که علاوه بر تامین بیشتر هزینه ها، دانشجویان می توانند مقداری از درآمد خود را هم پس انداز نمایند.
همچنین فرصت های کاری مناسبی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد که در صورت مناسب بودن شرایط و تخصص درخواست کننده کان، این فارغ التحصیلان می توانند در این فرصت های کاری که شامل دانشگاه ها، مراکز پژوهشی، سازمان ها و شرکت های بزرگ جذب شوند.
هیپوفیز در راستای گسترش خدمات علمی پژوهشی خود، لینکهای مرتبط برای جذب و ورود دانشجویان و فارغ التحصیلان به دوره های ارشد، دکترا،پست داک و کار در خارج ازکشور برای رشته علوم تغذیه تهیه کرده که در زیر در اختیار شما قرار داده می شود.
https://www.universitypositions.eu/jobs
دیدگاهتان را بنویسید