طرح رشته رادیولوژی


طرح رشته رادیولوژی
رادیولوژی هم جزو 11 رشته ای است که در مقطع کارشناسی وزارت بهداشت مشمول طرح خدمت پزشکی و پیراپزشکی در نقاط مختلف کشور میشوند. لذا بایستی اطلاعات و نکات لازم برای ثبت نام طرح رشته رادیولوژی و چگونگی شرایط و تمامی موارد مربوط به آن را مورد ارزیابی قرار داد. رشته هایی که دارای طرح اجباری هستند تنها 3 ماه از زمان فارغ التحصیلی فرصت برای ثبت نام دارند در غیر این صورت مشمول 3 تا 6 ماه اضافه خدمت در مناطق محروم بر اساس نظر دانشگاه می شوند.
اولین اقدام برای طرح ثبت نام در فرصت مشخص شده (3 ماه از زمان فارغ التحصیلی) در سایت معرفی شده توسط وزارت بهداشت به آدرس tarhreg.behdasht.gov.ir است ثبت نام خود را انجام داده و شرایط عمومی و اختصاصی لازم برای ثبت نام طرح را مطالعه نمایند.
متقاضیان پس از تعیین محل خدمت در نوبت بکارگیری طرح قرار گرفته تا زمان اعلام نتایج طرح نیروی انسانی فرا رسد . پس از رسیدن نوبت متقاضی ، نتیجه محل خدمت برای داوطلب تعیین و با پیامک اطلاع رسانی می شود. داوطلبان نیز می بایست به سایت tarhreg.behdasht.gov.ir مراجعه کرده و در قسمت پیگیری وضعیت موافقت خود با محل بکارگیری و تعهدات مشخص شده را اعلام کنند.
دانشگاه های محل خدمت پس از بررسی و تأیید اطلاعات مشمولان طرح نیروی انسانی، معرفی نامه متقاضی از را صادر و تصویر آن را در قسمت وضعیت پیگیری در سامانه رشد قرار می دهند . داوطلبان یک هفته پس از اعلام نتایج طرح نیروی انسانی می بایست با پرینت معرفی نامه خود به محل قبولی مراجعه و شروع به کار نماید .
حقوق طرح رادیولوژی!
دانشجویان این رشته بعد از فارغ التحصیلی باید حدود ۲ سال در بخش دولتی به عنوان نیروی طرح رادیولوژی کار کنند که البته حقوق و مزایا طبق قانون کار داده می شود و سابقه کار هم به حساب میاد. از نظر خیلی ها این دو ساله طرح اجباری مزیت به حساب میاد و به عنوان تجربه کاری آینده می توان روی آن حساب کرد.
چه خطراتی تکنسین رادیولوژی را تهدید میکند؟
-آسیب های ناخواسته
گاهی رادیولوژیست با وجود رعایت همه نکات ایمنی در معرض اشعه های ناخواسته قرار می گیرد؛ موضوعی که سلامتش را به خطر می اندازد. به همین دلیل به افراد شاغل در مراکز رادیولوژی توصیه می شود هر شش ماه یک بار برای بررسی های تشخیصی شامل آزمایش هموگلوبین ، شمارش پلاکت ها و گلبول های سفید خون و… به پزشک مراجعه کنند و به طور کامل چکاپ شوند.
-ناباروری در کمین رادیولوژیست ها
در سال های اخیر بررسی های زیادی روی سلامت رادیولوژیست ها در کشورهای مختلف انجام شده است و نتایج همه این تحقیقات روی یک موضوع توافق دارد؛ این که رادیولوژیست ها بویژه آقایان در معرض ناباروری قرار دارند، چرا که اشعه ایکس باعث حرکت کند اسپرم ها و حتی تخریب آنها می شود. همچنین سرب موجود در محیط نیز با تاثیر منفی روی اسپرم ها، کاهش قدرت باروری آقایان را به همراه دارد البته موضوع ناباروری درباره خانم های رادیولوژیست هم مطرح است، اما در حدی نیست که هشداردهنده باشد.
– شیفت شب
بسیاری از رادیولوژیست های شاغل در بیمارستان ها و کلینیک های شبانه روزی مجبورند در شیفت شب هم کار کنند و همین موضوع در طولانی مدت می تواند روی سلامت جسمی و روانی آنها تاثیر منفی بگذارد.
همچنین بروز مشکلات خانوادگی از دیگر عوارض کار در شیفت شب است البته در مراکز خصوصی شرایط تا حدی ایده آل تر است، اما در بیمارستان های دولتی رادیولوژیست ها در شیفت شب هم وقت سرخاراندن ندارند و از نظر حقوق و مزایای بیمه هم چندان تامین نیستند.
-بی تحرکی را نادیده نگیرید
مشغله کاری رادیولوژیست ها باعث شده این افراد زمان کافی برای تحرک بدنی نداشته باشند و به همین دلیل در معرض اضافه وزن و عوارض ناشی از آن قرار بگیرند.
از طرفی ایستادن های طولانی مدت در طول روز احتمال بروز واریس و آسیب های مفصلی و آرتروز را افزایش می دهد بنابراین به همه رادیولوژیست ها توصیه می شود نیم ساعت در روز را به پیاده روی اختصاص دهند و در کنار تغذیه سالم و کافی، دست کم هفته ای دوبار به باشگاه ورزشی بروند تا هم تناسب اندامشان حفظ شود و هم یکنواختی محیط کار و استرس های شغلی را فراموش کنند.
این رشته برای چه کسانی مناسب تر است؟
اگر عاشق علم و تکنولوژی هستید و می توانید به طور سریع و درست کار کنید، این رشته می تواند برای شما مناسب باشد. تکنسین رادیولوژی باید مهارت ارتباطی خوبی دربرخورد با بیماران داشته و قبل از تصویربرداری اطلاعات و دستورات لازم را به آنها بدهد. او باید با کلیه تجهیزات و دستگاه های رادیوگرافی به خوبی آشنا بوده و در استفاده از آنها تبحر داشته باشد. ساعت کاری تکنسین رادیولوژی معمولا به صورت تمام وقت است. محل کارش نیز در بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز رادیولوژی و تصویربرداری است. گاهی در بیمارستان ها شیفت کاری در شب و روزهای تعطیل هم دارد. تکنسین رادیولوژی در هنگام کار باید حتما لباسهای محافظ در برابر اشعه ها پوشیده و به کمک روش های مختلف ایمنی، بدن بیمار و خود را از تابش اشعه های مضر حفظ کنند.
محل کار رادیولوژی
یه کارشناس تکنولوژی پرتوشناسی میتواند در بیمارستان های دولتی یا خصوصی، کلینیک ها، درمانگاه ها، مطب ها و مراکز تصویربرداری جاهایی که کار رادیولوژی، رادیوایزوتوپ و سی تی اسکن انجام داده می شود کار کنند. آنها همچنین میتوانند توی بخش رادیوتراپی و پزشکی هسته ای هم زیرنظر متخصص مشغول به کار شوند. امکان کار کردن در سازمان انرژی اتمی و دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان بازرس کار با اشعه کار رو هم برای آنها میسر است.
چنانچه کسی تجربه و سرمایه داشته باشد میتواند با پزشک متخصص رادیولوژی توافق کنند و مرکز رادیولوژی یا تصویربرداری پزشکی تاسیس کنند که در اینصورت میتواند درآمد خیلی بالاتری داشته باشد.
شرایط کاری فارغ التحصیلی رادیولوژی
اغلب فارغ التحصیلان این رشته به عنوان کارشناس جذب بیمارستان ها، کلینیک های تصویربرداری و یا مراکز آموزشی دانشگاهی میشوند. در ایران خوشبختانه بخاطر محدودیت ساعت کاری مجاز برای هر کارشناس درماه ظرفیت خوبی برای ورود فارغ التحصیلان جدید به بازار کار وجود دارد.
در زمینه تاسیس مرکز تصویربرداری باید گفت این امکان برای کارشناسان وجود ندارد و مجوز تاسیس مرکز تصویر برداری فقط به پزشک متخصص رادیولوژی داده می شود.
فارغ التحصیلان این رشته فوراً جذب بازار کار می شوند و از این رو ادامه تحصیل در این رشته خیلی طرفدار ندارد اما در صورت علاقه مندی فرد ظرفیت های خوبی برای ادامه تحصیل وجود دارد. از این رشته میتوان وارد گرایش های فن آوری تصویربرداری پزشکی؛ رادیوبیولوژی؛ بیوتکنولوژی؛ علوم داروهای پرتوزا؛ علوم تشریح؛ مهندسی پزشکی؛ فیزیک پزشکی؛ نانوفناوری پزشکی؛ زیست فناوری پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد شد.
دیدگاهتان را بنویسید